МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ «ПЕДАГОГІКА XXI СТОЛІТТЯ» – ЦЬОГОРІЧНИЙ ЮВІЛЯР: ЙОМУ – 20! - Виговська, Ольга (Всеукраїнський науково-практичний журнал «Директор школи, ліцею, гімназії», 2019)
ВІЗИТКА ФЕСТИВАЛЮ-ЮВІЛЯРА З 1997 р. в Одесі проходить Міжнародний Фестиваль «Педагогіка XXI століття». Ініціатором фестивалю стала громадська організація «Світ через культуру» (голова к.ф.н. Петро Мовчан) за підтримки Обласного Управління освіти і науки Одеської облдержадміністрації. В результаті роботи оргкомітету Фестивалю «Педагогіка XXI століття» в 2007 р. у Києві була створена і зареєстрована Міжнародна громадська організація «Освіта нового тисячоліття». З 2005 р. Фестиваль проходить за підтримки Національної академії педагогічних наук України, Управління освіти і науки Одеської міської ради. Інформаційну підтримку здійснюють Всеукраїнський науково-практичний журнал «Директор школи, ліцею, гімназії», Всеукраїнські видавництва «Шкільний світ» (м. Київ), «Основа» (м. Харків), газети «Одеські вісті», «Одеський вісник». Предметна область Фестивалю охоплює всі сфери соціально-освітнього простору: від школи раннього розвитку до школи активного довголіття. Особлива увага приділяється роботі з батьками, школі, сім’ї і питанням здоров’я.