ОПОРНА ШКОЛА ЯК ОСНОВА ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКІСНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ ДЛЯ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД УКРАЇНИ - Лопушинський, Іван; Ковнір, Олена (Всеукраїнський науково-практичний журнал «Директор школи, ліцею, гімназії», 2020)
У статті висвітлено процес децентралізації влади в Україні, у ході якого відбувається активне утворення об’єднаннях територіальних громад, освітніх округів та опорних навчальних закладів. Доведено, що загальноосвітні навчальні заклади, які є опорними, створюються з метою рівного доступу всіх дітей до якісної освіти, раціонального й ефективного використання ресурсів та є одним із механізмів реформування системи загальної середньої освіти й упорядкування шкільної мережі.