РУХОВА АКТИВНІСТЬ У ЗАКЛАДАХ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ТА ПРОФЕСІЙНОЇ (ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНОЇ) ОСВІТИ.

Автор(и)

  • Наталія Лимаренко

Ключові слова:

руховий режим у навчальних закладах, сучасні інноваційні здоров’язберігаючі педагогічні технології, здоровий спосіб життя, цінності, життєві пріоритети, навички збереження та зміцнення здоров’я, уроки фізичної культури, різноманітні позаурочні форми: рейтинг оцінювання спортивних досягнень учнів, педагогічна підтримка учня, учитель – наставник учня.

Анотація

За останні роки спостерігається тенденція до зниження показників здоров’я дітей та учнівської молоді, обумовлених невідповідністю їх рухової активності потребам організму.
В умовах малорухомого сьогодення основною метою педагога є забезпечення збереження здоров’я учнів за період навчання в навчальних закладах, формування в них необхідних знань, умінь і навичок здорового способу життя, використання здобутих знань у повсякденному житті. Одним із основних принципів, яким повинен керуватися педагог, має стати «Не нашкодь»!
У статті автор розповідає, як створити належні умови для організації оптимального рухового режиму в навчальних закладах та сподівається, що спільними зусиллями педагогів, батьків, державних і громадянських інституцій можна досягти найкращого результату.

##submission.downloads##

Опубліковано

2020-01-04

Як цитувати

Лимаренко, Н. (2020). РУХОВА АКТИВНІСТЬ У ЗАКЛАДАХ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ТА ПРОФЕСІЙНОЇ (ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНОЇ) ОСВІТИ. Всеукраїнський науково-практичний журнал «Директор школи, ліцею, гімназії», 19(3), 47–55. вилучено із https://director-ua.info/index.php/dslg/article/view/104

Номер

Розділ

Статті