ФОРМУВАННЯ КРОС-КУЛЬТУРНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ ФАХІВЦІВ ГАЛУЗІ ТУРИЗМУ ПІД ЧАС РОЗРОБКИ СПОРТИВНО-ПІЗНАВАЛЬНОГО МАРШРУТУ на прикладі Аріельського університету (Аріель, Ізраїль) та Полтавського національного університету імені В.Г. Короленка (Україна)

Автор(и)

  • Марина Гриньова
  • Оксана Кабак

Ключові слова:

крос-культурна компетенція, глобалізація, спортивно-пізнавальний маршрут як підготовка фахівців галузі туризму; культурна дифузія, співпраця, угода між університетами як внесок в освіту та науку на міжнародній арені.

Анотація

Туризм є важливою частиною крос-культурної сфери людської діяльності, яка створює платформу для міжнародного бізнесу та для пізнання світу в умовах глобалізації.
У статті дано визначення крос-культурної компетенції та виділено її основні складові: теоретичні знання про рідну культуру і культури країни; психологічні якості особистості; знання з іноземних мов.
Зазначено, що культурна сфера є не тільки важливою для відносин між державами, але й також для дружніх відносин на соціальному рівні між певними націями. Беручи цей фактор до уваги, у статті подано опис відносин між Україною та Ізраїлем загалом, а також між Полтавським національним університетом імені В. Г. Короленка і Аріельським університетом зокрема.
В результаті такої співпраці було розроблено спортивно-пізнавальний маршрут з тривалістю 4-8 годин, метою якого є пізнавальна діяльність населення через спорт та крос-культурна підготовка фахівців галузі туризму.
Проведене дослідження з’ясувало, що угода між університетами служить справі полегшення співпраці і кооперації між двома організаціями з метою посилення їх внеску в освіту та науку на міжнародній арені.

##submission.downloads##

Опубліковано

2020-01-05

Як цитувати

Гриньова, М., & Кабак, О. (2020). ФОРМУВАННЯ КРОС-КУЛЬТУРНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ ФАХІВЦІВ ГАЛУЗІ ТУРИЗМУ ПІД ЧАС РОЗРОБКИ СПОРТИВНО-ПІЗНАВАЛЬНОГО МАРШРУТУ на прикладі Аріельського університету (Аріель, Ізраїль) та Полтавського національного університету імені В.Г. Короленка (Україна). Всеукраїнський науково-практичний журнал «Директор школи, ліцею, гімназії», 19(3), 63–68. вилучено із https://director-ua.info/index.php/dslg/article/view/106

Номер

Розділ

Статті