ПСИХОЛОГО-ПЕДАГОГІЧНЕ ПРОЕКТУВАННЯ ОСОБИСТІСНОГО РОЗВИТКУ ОБДАРОВАНОСТІ УЧНІВ У СИСТЕМІ НАВЧАЛЬНО- ВИХОВНОГО ПРОЦЕСУ

Автор(и)

  • Валерій Киричук

Ключові слова:

особистісно-розвивальний підхід, психолого-педагогічне проектування, проектно-модульні технології.

Анотація

Особистісно-розвивальний підхід потребує створення інноваційних психолого-педагогічних систем, що забезпечить повноцінний розвиток кожної обдарованої особистості вихованця загальноосвітнього навчального закладу.

У статті обґрунтовано необхідність розвитку в системі освіти специфічного рівня — рівня проектування психолого-педагогічних знань на реальні проблеми, які існують в сучасному загальноосвітньому закладі. Систему соціально-педагогічного проектування навчально- виховного процесу розроблено на основі досліджень, що використовують проектно-модульні та сучасні інформаційні технології. Розкрито сутність і педагогічні можливості авторського діагностично-проектувального комплексу «УНІВЕРСАЛ 4 online». Основний сенс його застосування — це внесення соціально доцільних конструктивних змін в напрямки особистішого розвитку вихованців загальноосвітніх навчальних закладів на основі врахування індивідуальності кожного учня.

##submission.downloads##

Опубліковано

2020-01-13

Як цитувати

Киричук, В. (2020). ПСИХОЛОГО-ПЕДАГОГІЧНЕ ПРОЕКТУВАННЯ ОСОБИСТІСНОГО РОЗВИТКУ ОБДАРОВАНОСТІ УЧНІВ У СИСТЕМІ НАВЧАЛЬНО- ВИХОВНОГО ПРОЦЕСУ. Всеукраїнський науково-практичний журнал «Директор школи, ліцею, гімназії», 17(4-6), 146–153. вилучено із https://director-ua.info/index.php/dslg/article/view/141

Номер

Розділ

Статті