«НОВА ШКОЛА. ПРОСТІР ОСВІТНІХ МОЖЛИВОСТЕЙ». УПРАВЛІНСЬКІ ТА ВЧИТЕЛЬСЬКІ ПРІОРИТЕТИ: ТРИ МІНІСТРИ ПРО ГОЛОВНЕ

Автор(и)

  • Лілія Гриневич
  • Василь Кремень
  • Петро Таланчук

Ключові слова:

зміни в освіті, справжні реформи, суспільство освічених громадян, нова школа, новий зміст освіти, компетентності, структура школи, нова формула школи, вмотивований вчитель, свобода творчості і професійного розвитку, дитиноцентризм, цілісна особистість, патріот, інноваційна людина

Анотація

Ця стаття реалізує редакційний задум — співставити позиції очільників освітянської галузі, міністрів освіти і науки в різні доленосні для країни часи, щодо стратегічних інтенцій освіти, зокрема школи, що має допомогти вам, шановний читачу, не лише зорієнтуватися, а і визначитися щодо пріоритетів проекту сучасної реформи «Нова школа. Простір освітніх можливостей», який так блискавично поширився серед громадськості, що дає право сказати — реформа вже розпочалася в освітньо-суспільному просторі країни.
Саме з'ясуванню ідеології запропонованої реформи середньої освіти, її базових компонентів, стратегічних намірів та очікуваних результатів і присвячена ця стаття, яка акумулювала основні концепції, на яких ґрунтується Нова Школа, та позиції очільників Міністерства різних часів відносно стрижневих проблем освіти.
Пропонуємо Вам, шановний читачу, дочитатися, дослухатися і почути 3-х міністрів освіти та разом з нами розібратися в усьому.

##submission.downloads##

Опубліковано

2016-01-06

Як цитувати

Гриневич, Л., Кремень, В., & Таланчук, П. (2016). «НОВА ШКОЛА. ПРОСТІР ОСВІТНІХ МОЖЛИВОСТЕЙ». УПРАВЛІНСЬКІ ТА ВЧИТЕЛЬСЬКІ ПРІОРИТЕТИ: ТРИ МІНІСТРИ ПРО ГОЛОВНЕ. Всеукраїнський науково-практичний журнал «Директор школи, ліцею, гімназії», 17(4-6), 6–19. вилучено із https://director-ua.info/index.php/dslg/article/view/124

Номер

Розділ

Статті